От Тополы и до Равной Горы. С сербского

Яна Знаменская
Песня написана на Равной Горе во время Второй Мировой войны

От Тополы, от Тополы
И до Равной Горы,
Все здесь стража, все здесь стража
Генерала Дражи.

Патрулирует по селам
Калабич Никола.
А в засаде, а в засаде
Рачича отряды.

А Джуришича отряды
На разведке тайной.
А у Джуича отряды
На переднем крае.
               
Оригинал:

Од Тополе, од Тополе, па до Равне Горе,
од Тополе, од Тополе, па до Равне Горе,
све су страже, све су страже, ђенерала Драже,
све су страже, све су страже, ђенерала Драже.

А патроле, а патроле, Калабић Николе,
а патроле, а патроле, Калабић Николе,
а засjеда, а засjеда, Рачића одреда,
а заjседа, а засjеда, Рачића одреда.

Извидница, извидница Павла Ђуришића,
извидница, извидница Павла Ђуришића,
претходница, претходница, војводе Ђујића,
претходница, претходница, војводе Ђујића.