Весть

Ана Величкова
 
                Болгарский
                Мир и Я

               
                В Е С Т

                Вълшебен лъч докосна
                лицето ми в нощта -
                прошепна ми, че носи
                вест мирна на света.

                От радост се разплаках,
                въздъхнах с пълна гръд.
                И сякащ светна в мрака
                очакваният път...

                Ана Величкова