Якого бiса!?

Игорь Краса
Наче ж все дало довкілля:
Нафту, газ, руду, вугілля,
Гори всякого каміння, море лісу.
Чи цього було замало?
Може сала не хватало?
Є питаннячко одне -
Якого біса !?..

І річки є, і озера,
І тайжищі дохолєри,
Та й в кордонах, не сказав би, що затісно.
Може там у хащах ваших
Стало нудно, стало страшно?
Тож хто-небудь поясніть -
Якого біса !?..

І обуті, і одіті,
Та й харчі не в дефіциті,
Але вам таки весь час бракує дійсно,
Чи то кисню у повітрі,
Чи то клепки у макітрі.
Бо інакше не збагну -
Якого біса !?..