Ветрык возера цярэбiць...

Татьяна Цыркунова
Ветрык возера цярэбіць,
Гоніць хмары над вадой.
У трыснёг схаваўся лебедзь, —
Бура скончыцца бядой.

Ён стары ўжо змагацца,
Пераможа вецер-хват.
Зноў  прымусіў   калыхацца,
Лебедзь гэтаму не рад.

Па трыснёгу не блукае —
Добра ведае хады.
Ён сяброўку не шукае,
Бо стары, не малады.

У трыснёгу ціха, гожа,
Можна цэлы век пражыць.
Каб трава была ды збожжа...
Лебедзь марыць ды дрыжыць.

Ветрык возера цярэбіць,
Хмар няма, прыйшло святло.
На вадзе прыгожы лебедзь,
Глянеш — на душы цяпло.