Batrinetea

Галина Чиореску
Cuvintul *BATRINA* imi parea atit de ciudat
Iar batrinetea era atit de departe!
Eu nu stiam, ca asta-i viitorul meu apropiat;
Credeam, ca nu-i despre mine, dar n-aveam dreptate...

Prea subred e omul la batrinete,
Prea hirbuit si fara de putere
Si bine daca ii mai dau macar binete,
El e uitat de toti si-i fara mingiere.

Iar anii peste el lasatu-si-au amprenta
Si timpul praful peste el si-a scuturat,
Treptat privirea ii devine mai absenta
Iar amintirile in roi s-au adunat...

Si tot ce-a fost atit de scump si dulce
Va fi uitat s-aici va raminea,
Eu ling-ai mei parinti la locul meu m-oi duce,
Nimic atunci cu mine n-oi lua...

Degraba, degraba timpul vine
Cind in mormint cuminte eu voi sta.
Usor sa v-amintiti de mine,
Usor de mine sa uitati...


           12.04.2022