Мрачный мир

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди


                МРАЧЕН  СВЯТ

                Ту светло, ту тъмно...
                Къде да се скрием
                от този изпълнен
                с омраза "елит"?
                Той лъже, воюва
                и граби със сила,
                крои за народите
                страшен фалит.

                А греят звездите,
                красив се разтваря
                високо в небето
                Млечният път.
                Аз мислено с него
                в нощта разговарям,
                но отговор няма,
                ни тук, ни отвъд.

                Кажете ми, хора,
                защо си мълчите?
                Къде ще достигнем
                с конфликти и смърт?
                Защо градове
                за Любов не строите?
                Несигурна е
                вулканичната твърд...

                Ана Величкова