Хвилина мовчання. В памьять про загиблих у вийни

Мара Флоринская
"Сегодня День славной победы нашей,
Победы над темными силами зла.
Мой русский язык сегодня пленный,
Кровит и молчаньем стекает с пера."


Завмирає на мить весь світ...
Час петлею – зупинки мить,
Обертає в минуле час,
Де мовчання животворить:
Повертає воно життя
На хвилину всім, хто пішов
Крізь війну в свій останній шлях,
Хижаку залишивши кров.

Метроном відбиває такт,
Закарбовуючи в серцях
Цю скорботну невпинну мить,
Як стигмати безжальний цвях.
І несеться набатом ритм
У небесний високий світ
У відлунні потужних рим:
"Царство буде небесне їм!"

Серце тужить, щемить, болить,
Але зажди творить дива –
Перетворює в вічність мить,
Світлу пам'ять в ній надсила.
У царині небесних кіл,
Там, де у вирії вівтар,
Розставляє свої свічки
Вищим дозволом паламар.

Мудрість серця – свята вода,
Що спасає у ніч-журбу,
Словом істини прихистить,
Не дозволить плести клятьбу
Щодо ворога – зненависть –
Як не впораєш, душу знесе...
Зброя є – це незабуття –
Сили духу мені додає.

09.05.2022