Семён Гудзенко Памяти ровесника Фрагмент

Николай Андреевич Гардба
К столетию со дня рождения

Коли женуть в атаку писарів,
про мертвих не приходять донесіння.
І ось тому про чудо воскресіння
солдат солдату може говорить.

І безвісти утрачені солдати,
вертаючись до світу в батальйон,
заучуют напам‘ять тяжкі дати
про свою  смерть та братський похорон.

Не можу я на випадки послатись,
що ти у лісі неушкоджен  жив.
Загинув ти,  парируючи наступ,
коли курсантів кинули в прорив.