***

Темур Буриев
Менинг азиз кадрдоним,
Келди видолашув оним.
Буйсунмас кайнок коним,
Хайдар танамдан жоним.

Атрофим гуё туман,
Ичида елгиз кушман.
Бу ажал майдонида
Узим узимга душман.

Хаетда кокилиб сал,
Узим-ла килдим жанжал.
Уйламанг мени телба деб,
Шунчаки онгим касал.

Чарчадим курашишдан,
Тугамас гам-ташвишдан.
Бошимга тушган ишдан,
Улгаймай еш каришдан.

Булдим гунохлар овида,
Куп хатолар куршовида.
Улсам аник енаман,
Жаханнам оловида.