Снова мрак

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди


 
                ОТНОВО  МРАК

                Отново мрак, отново дъжд и студ
                и вцепенен от бомби е денят.
                На пепел е създаденото с труд
                и кръв, и сълзи по пръстта текат.

                Защо е този скръбен дял човешки?
                Защо войните са единствен път
                за разрешаване на спорове и грешки?
                Да се опомни време е светът!

                Ана Величкова