За пять кругов до...

Игорь Касько
За п'ять кругів до мирної весни
Земля зомліла й полетіла в темінь.
Прийшли незвані гості, без вини
і з вірою, що миру без війни
нема з часів прадавніх, темних, древніх.

Йдуть похоронки.
Неньки виють в ніч.
Зима вже шостий місяць нескінченна.
А щастя залишилося опріч
зими.
І з горя п'є щоденно.

14.05.22.