***

Владимир Кушарев-Вода
Падпярэзауся
Я паяском...
Ды блукаць
Пайшой па
Свеце...
I знайшой
То е што было у
Мяне на прыкмеце...
Колькасць
Крокау..
I шэраг
Хады...
Спеу
Халоднай
Крынiцы.
Намаляваныя
На халсце
Быццам жывыя
Сунiцы.
Цi то Гай
Унутры па -
Дзiчэу;...
Не не страцiу;
Я Гаю...
Только Ён
Ва
 мне паглушэй...
I такiм Яго
Выяуляю.
И скрозь рысы
Твару майго...
Ён имкне
Драцвiнее-
Быццам дауняя
У сэрцы надзея...