Батырай. Гриву чудища схватив... - Пирпйир алдру д

Эльмира Ашурбекова
УЬМРАН БАТИРАЙ

                ***
Пирпйир алдру дев гужли
ХъапIрува, бисну гардан,
Гъирмажин ерин хилиъ
БитI бисурува кIулхъан.

Яв гьяйван жабгъру вахтна,
Даргъуру гъадми дагълар.
Уву гъиву гъирмажи
Уркуру завуъ дифар.

Табасаран чIалназ илтIибкIур Эльмира Аьшурбегова



ОМАРЛА БАТЫРАЙ

              ***
Гриву чудища схватив,
Без седла летишь в набег,
Вместо плети, сгоряча,
Взяв за голову змею.

Конь, объезженный тобой,
Рушит горы на скаку.
Взмахом плети достаешь
В дальнем небе облака.