Батырай. Пусть всегда живёт герой! - Гьаргандиз гъ

Эльмира Ашурбекова
   УЬМРАН БАТИРАЙ
 
           ***
Гьаргандиз гъузри игит!
Хъа аьхир гъафиш дугъан,
Чан гьяйванра йибкIри гъит
Учв игит гъакIи йигъан!
Элдреуз дид’ин угъраш,
Усал касдиз гюн дархьуз -
Пулихъ гьяйван гъада;бгъу
Учвра игит вуза пуз.

Яшамиш ишри игит!
Хъа йикIуз гъабхьиш багьна,
Дугъан швушвра йикIри гъит
Учв игит гъакIи вахтна!
Дилицуз шадди угъраш,
Му швушвлан илтIикIури,
Жам шулза кIури вуш-дарш,
Чавра тай вуза кIури.

Табасаран чIалназ илтIибкIур Эльмира Аьшурбегова


ОМАРЛА БАТЫРАЙ

          ***
Пусть всегда живет герой!
Ну, а если суждено -
В день кончины храбреца
Пусть и конь его падет,
Чтобы трус не оседлал,
Чтоб не чванился подлец:
Дескать, деньги заплатил,
Дескать, чем я не джигит.

Снова да живет герой!
Ну, а если суждено -
В час кончины храбреца
И невеста пусть умрет,
Чтобы трус не ликовал,
Чтоб не сватался наглец:
Дескать, чем я не жених,
Дескать, кто мне не чета.