Батырай. Как от бури задрожит... -

Эльмира Ашурбекова
УЬМРАН БАТИРАЙ

              ***
ТIурфникк ккахъурси, гукIни
Шул увуз гьахъу угъраш.
Валлагь, куруб ву дюн’я,
Яв гьунар рябкъюрадарш.

Яв абайихъ хъершунву
Бабкан шлур вуди дирбаш,
Ягь адру усал касар,
ГучIури, шлубси яваш.

Табасаран чIалназ илтIибкIур Эльмира Аьшурбегова


ОМАРЛА БАТЫРАЙ

             ***
Как от бури задрожит
Трус, настигнутый тобой,
И клянусь я: темен свет,
Если подвиг твой неправ.

От рожденья ты герой,
Друг отважных храбрецов,
И взрастил тебя отец
Всем трусливым на беду.