Батырай. Ты руками в плен берёшь... - Хилари жанав

Эльмира Ашурбекова
УЬМРАН БАТИРАЙ

             ***
Хилари жанаврин лиж
Рей апIурва чюллериъ.
Яв гьяйван хъубкьру ппаздихъ
Эндерийин узариъ.

Вари жил шулвуз ахин,
Ахъишки рякъюъ йишван;
Хъа леэф шулвуз завар,
Карчнайи мурсли арсран.

Табасаран чIалназ илтIибкIур Эльмира Аьшурбегова



ОМАРЛА БАТЫРАЙ

              ***
Ты руками в плен берешь
Волчьи стаи на лугах,
Ловишь сокола конем
На подъемах Эндери.

Вся земля тебе постель,
Одеяло — небеса
Серебром расшитый шелк.
Коль в пути застанет ночь —