Батырай. Будь неладен этот мир... - Му дюн яйиз ли

Эльмира Ашурбекова
 УЬМРАН БАТИРАЙ
            
               ***
Му дюн’яйиз лиг уву,
Фу багьа дубхьнаш дидиз:
Гьяйван хъа ичIи тIунахъ -
Гъатху мух ккабхьра даждиз.

Байгъуш дубсри му йигъ`ин -
Ккахънадарин балайикк:
Ппази йибкIура хил`ин,
Хъюттариз ккипри а йикк.

Табасаран чIалназ илтIибкIур Эльмира Аьшурбегова


ОМАРЛА БАТЫРАЙ

              ***
Будь неладен этот мир,
Что за скверная пора:
Конь у стойла позабыт,
А ячмень ослам дают.

Да померкнет этот свет –
Что за подлая пора:
Сокол дохнет на руке,
Мясом кормят вороньё.