Батырай. Серый волк в глуши лесной... - Эй чIурдиъ

Эльмира Ашурбекова
УЬМРАН БАТИРАЙ

                ***
Эй чIурдиъ ай жанавар,
Вафалу дуст йибхь узуз,
Узу яв рихариъди
Футнийирхьан гьитIикIуз.

Эй тIибхурай чалагъан,
Йиз дуст йибхь вахтназ сабцIиб.
Гъуларилан илдицуз,
Аьгъю даршлубси гъафиб.

Табасаран чIалназ илтIибкIур Эльмира Аьшурбегова



ОМАРЛА БАТЫРАЙ

                ***
Серый волк в глуши лесной,
Будь товарищем моим,
Чтоб я мог твоей тропой
Скрыться от людской молвы.

Черный коршун в облаках,
Стань мне другом до поры,
Чтоб, не оставляя след,
Мог по селам я пройти.