Виктор Володин. Разлука

Алла Белькова Кресс
Пераклад на беларускую мову.

Разлука
Квадрат ліку — вынік
        памножання ліку на сябе

Разлука!... Узвяліся у квадрат
І дні, і ночы – невыносна  з імі!
І кожны горычы  цяперашні карат
Нашмат цяжэй, чым вёсны ўсе і зімы,
І лета з восенню , што разам у гады
Ўжо складзены даўно. Бязважкасць –
Сінонім ім. І час той, як заўжды,
Вадой цячэ; маркотная рэальнасць
Друкуецца ізноў за знакам знак,
Былых забаў бацылы выкладае…
А ты ўсё кажаш: “Пацярпі, казак!”
А там, глядзіш, і з’явіцца другая!