Для чого?

Оксана Днистран
Чужа земля. Для чого маєш, хлопче,
Іти туди, де згинеш ні за гріш?
Твій вождь кривавий неодмінно хоче
Свої амбіції утілити скоріш.

Твоя матуся, сива голубиця,
Ростила сина ради майбуття.
Нападник  завжди – ворог та убивця.
Невже таким ти, хлопче, нині став?

Хіба то честь удертись до сусіда,
Майно відняти, бити, ґвалтувать?
Лише імперія, з народження несита,
Для цього вічно розсилає рать.

Тобі ж – дітей плекати у любові
Та власні плани мирно будувать.
Спинися, хлопче, досить уже крові,
Іди собі живим іще назад!