Маленький дивний свiт

Корнейчук Пётр Ефимович
***
Маленький дивний світ,
з убивчою війною,
диявольською грою, —
смертельний пустоцвіт.
Настане день і час:
захопить владу тиша;
історія напише
про обрій, що не згас.
Зруйновані міста
загоять свіжі рани.
Цей день колись настане,
Одійдуть біль і страх.
Не вмре славетний дух
козацького роздолля,
непереможна воля,
до світла вільний рух.

31.05.22р