Я пасаджу бярозку

Людмила Воронова Супрун
Я пасаджу бярозку
На лецішчы ля хаты,
Як напамін пра вёску
І маладога тату...

Расці, мая бярозка!
Шумі, пакуль жывая,
Так, як шумела вёска
Ў дзяцінстве майго краю!

Пачула дрэва, пэўна,
Мой заклік і жаданні -
Расце, шуміць напеўна
Пад гоман лесу ўранні.

Яна мая сяброўка.
Пяюць у вецці песні
Заранкі і салоўкі
Світанкам напрадвесні.