***

Элен Ленц
Я хочу знову в обіймах заснути, -
Та наступного разу в них будеш не ти.
Так ніжно тілом пригорнутись;
Не в твоїх обіймах дано проснутись.

Та обіймати мене будуть чужі руки,
Що обвиватимуть мене як гадюки.
Обійматимуть вони серед ночі
І дивитимуться на мене такі ж чужі очі.

Для нього стану жаданою перемогою,
Я буду людиною самою дорогою.
Стану для нього ковтком повітря
Чи з фарбами яскравими палітра...

Да можливо не буду його я любити ,
Так як тебе точно не буду любити.
Виходить, це дорога в один кінець, -
То я любила, тепер мене, хай йому грець.