На гарэлку грошы

Александр Александрин-Пушкин
                Па матывах беларускага фальклору

Хай згіне той, хто страціўшы сумленне,
Шкадуе на гарэлку тры рублі.
Гані яго! Кідай у яго каменні!
Каб не было паскудства на зямлі.

Хай тымі ён падавіцца грашамі,
У адзіноце скончыўшы гады.
Не дай яму рукі паміж сябрамі.
У спякотны час не дай яму вады.

Але, калі ён чуў гэтыя словы
І сціпла працягнуў цябе рублі –
Даруй яму братэрскі, без размовы!
І у гонар сябра чарку уздымі!