Не Про Вiйну

Черкасов Замир
„Що п'янить сильніше вина? Жінки, коні, влада і війна.“ Джозеф Редьярд КIПЛIНГ

Ми вибрали эту осінь,
ми викрали эту осінь,
ми випили эту осінь,
за стиглих каштанів цвет.
Нам станет по сорок восемь,
нам стукнет по сорок восемь!
Неужели по сорок восемь,
не нудних, роздольних лет?

Вони прошагали быстро,
вони пролетіли быстро,
вони промайнули быстро,
і дали нам свой совет:
що жизнь коротка як выстрел,
що жизнь глибока як выстрел,
що жизнь не легка як выстрел,
і ніч победит рассвет.

Но, в щирому серці искры,
но, в трепетном серці искры,
в віруючим серці искры,
не вигорять никогда!
Лишь в подлое время выстой,
лишь в чёрное время выстой,
лишь в чёртово время выстой,
як кам'яний, і тогда -

в окопі під старой вишней,
в окопі під пышной вишней,
убитий під "Градом" вишней,
палаючий від стыда,
почує тебе Всевишній,
побачить тебе Всевишній,
прикриє тебе Всевишній,
від диявольського суда.

Ми виждавши это лето,
ми вирвавши это лето,
заховати это лето,
i в дiтях, i в стариках.
Сім ампул для лазарета,
сім соток до лазарета,
сліпий санінструктор Света,
несла на своїх руках...