Едем

Павло Гай-Нижник
                ЕДЕМ

Якщо розчулити колосся променеве,
Що щільно пада з рудозлатого зерна,
Й між них зирнути у невидке підвисенне –
Узрієш див країну – казку, де весна
Чарує вічно. Сяйво там – вишневе,
І краплі рос вже гронами спада
З захмарних лоз як омиття блаженне,
А п’ється – мед з нектаром. Опада
Щоночі в тім краю зоріння молочневе.
Крилаті янголи щебечуть піснь й луна
Муза не сурм і струн – благословенне –
Мелодія цвітіння барв. В танку опелена
Обіймами любов усіх. Там сокровенне
Скидає таємничість й споконвічна гра
Сумирності й спокуси творить шаленеве
Кохання світу. В тім саду нема гріха тавра,
Ні сліз і ні жалю – чаклунство незбагненне
Пристрасті Бога. Як в раю – без зла.
Де первні – почуття і джерело натхненне,
Де доля й нам би щастям проросла.

                Павло Гай-Нижник
                7 червня 2022 р.