МАРЫ

Мария Мучинская
Зацiхлi гарматы ў прасторы.
Расправiўшы крылы у небе
Нас голуб вiтае з вясною,
Курлыча над домам хвалебна…

Руплiва спяшаем на працу,
Каб край каласiўся ў прасторы,
Адчулi мы Боскую ласку
За нораў пытлiвы бадзёры…
 
Гуляюць шчаслiвыя дзецi
Азартна у мiрныя гульнi.
На тварах усмешка, як месяц,
Ад шчасця, што волю ўдыхнулi.

Чакаюць дзяўчат кавалеры
З букетамi кветак у парках.
Iх сэрцы напоўнены верай
У зорку, што свецiць iм ранкам…

Упэўнена крочым па шляху,
Шануем свой дом, усхваляем.
У пекле гiены зачахлi,
Каб зоры зiялi над краем…