Живи, солдате

Нина Лукьяненко
Живи солдате, хай не плаче мати,
Ждучи тебе з жорстоких тих боїв.
І хай не стане пусткою їй хата,
Де вчила мудрості дітей своїх.

Живи солдате, бо тебе чекає
Та, що їй клявся прихилити світ.
Нехай кохана твоя щастя взнає,
Як повернешся з фронтових доріг,

Живи солдате, хай твоя дитина
Важку сирітську долю омине…
Їй лиш з тобою легка стане днина,
Бо ти потрібен їй понад усе.

Живи, бо лише ти наша надія
На захист від наруги і насильств.
Як під ногами вся земля горіла,
Ти захистив наш світ від лютих вбивств.