Матiоли

Алла Дядык-Кузнецова
Вдень зовсім непримітна матіола
Божественний чарівний аромат
Дарує всьому простору довкола,
Казковим робить надвечірній сад.

Нічна фіалка - дивовижна квітка
Вже вкотре у минуле поверта:
Пірнаю у ставок дитинства влітку,
У незабутні радісні літа.

Ті спогади зажди на видноколі:
Там мама з татом знову молоді
Всміхаються, працюючи у полі,
А соловей щебече десь в гнізді.

Згадалися і паростки кохання,
Романтика тендітних почуттів.
Прогулянки, розмови до світання,
Рядки записок перших і листів.

В кутку біліють рясно матіоли,
Мов хрестики на долі-рушнику,
Бажають ночі тихої левкої*
І дарять насолоду всім п'янку.

* матіоли, левкой(ї), нічні фіалки - різні назви однієї квітки роду хрестоцвітних (капустянок).

19.06.2022.