Пожелах си

Ирен Тодорова
Пожелах си лятно синьо небе,
изгрев на брега на морето
и едно споделено кафе,
в термос ще нося което.

Пожелах си глас, който ме вика,
дори и да не е по име.
Който „ Тя“ – с главна буква ще срича,
и това ще ме топли и зимата.

Пожелах си цветя, цяла градина.
Пожелах си топла прегръдка.
И Любов – до последната моя година!
Пожелах си от залеза глътка.
Пожелах си!