Wsrod roz

Алла Польская
WSROD ROZ
 
Te obrazy cechuja chwile,
Ciesza wzrok, wypelniaja dusze.
Zyc nalezy wsrod roz tak milych,
Wplywajacych na zmysly…   
Cos nas wtedy niezwykle porusza.

Cud przyrody zachwyca tego,
Kto z nia glosem wewnetrznym mowi.
Wreszcie zycie dla siebie,
Dla dzieci i wnuka mego,
I nic wiecej juz w koncu nie musze.

20-06-2022
                ***
AP (wersja oryginalna)