Душа втомилась вiд страждань вiйни

Любовь Дуля Шевчик
Душа втомилась від жахіть  війни …
В тривогах смертних потопає літо …
А  ворог відібрав спокійні сни, -
Я ж просто хочу жити і радіти!

Що твориш ти, безжалісна війна?
Стоїть країна у страшних в руїнах ,
Страждання чашу п’є вона до дна…
Я ж просто хочу обійняти сина!  …

Змінився всесвіт весь в ту  ніч страшну ,
Як постріли ворожі  землю вкрили.
Зупинить хто безглузду цю  війну?
Я ж просто хочу , щоб душа вціліла!

Чим висушити сльози на очах ?
Як втішити заплакану сирітку ?
Прогнати як з душі пекельний жах?
Я ж просто хочу, щоб всміхались дітки!

Кровить роздерта рана і пече,
Я знаю: біль припиниться не скоро …
І хто підставить втомленим плече ?
Я ж просто хочу , щоб скінчилось горе!


Тебе благаю , Господи , поглянь 
Як плаче Україна, серцю мила!
Сам визволи від смерті і страждань,
Зціли, ущент розбиті,  віри крила!
~ДЛВ~

06.07.2022