Вярнуць мiнулае

Мария Мучинская
Вярнуць мiнулае, як байка
Прыгод камедыянта грэшнага,
Што на пагорку ясным ранкам
Прасейвае паветра рэшатам.

З часiн былых, якiх не вернеш,
Пакiньце новай плынi ручайкi.
Прасейце жыцiцу, каб зерне
У будучым дало свае расткi.

Зярняткам iсцiны зямлiца
Дасць моцы прарасцi у новы час,
Гатункам новым адрадзiцца,
Сагрэць у сэрцах прадзедаў наказ…

Засеяць пустазеллем поле –
Жаданне марных, меркантыльных мрой.
Iмчыцца час за лепшай доляй,
Дзе мiр, сяброўства, воля i спакой.