Taka oto mam biedronke

Просто Дорота
Витка Витанова

ИМАМ СИ КАЛИНКА

На реката като бях,
кръгъл камък там съзрях.
Скоро стана той калинка
в мойта весела градинка.
Първо с алена боя
камъчето запламтя,
после с черната – така
сложих точки на гърба.
И муцунка, и очи.
Жалко само – не лети…



TAKA OTO MAM BIEDRONKE

Brzegiem rzeki kiedy szlam,
kamien-kulka lezal tam.
Do przedszkola wzielam kamyk-
juz biedronke z niego mamy.
Pedzel biore, farby i-
caly juz czerwienia lsni.
Potem czarn; dokonczylam-
oczka, pyszczek mu zrobilam.
I kropeczki ma na grzbiecie.
Tylko...czemu nie chce leciec...?