Зв язок

Ирина Юрчук
Зв'язок

Триває бісова розвага
Над сьомим небом взяти верх.
Не птах злітає понад дахом,
Не зорепад, не феєрверк.

Летить і падає ракета
На смужку обрію вузьку.
Душа холоне – як ти? Де ти?
Нема зв'язку, нема зв'язку.

Летить і накриває місто
Навмисний гостродзьобий дощ.
Висотки зірваним намистом
На низках вулиць, грудях площ…

Кощавих перехресть суглоби,
Трамваїв зламані хребти
І церква в небо чорним лобом,
І арок скривлені роти…

Нема зв'язку. Обриви ліній.
Сирен горластих позивні.
Та силою твого воління
Знамення послане мені,

Що ти і я – зірок обранці.
И буде тиша запашна
На досвітанковій ділянці,
Коли вгамується війна,

Що Бог за вірними пильнує,
Протягне ниточку зв'язку,
І раптом поруч здетонує
Кохання в вибуху бузку.