Dla Basi

Алла Польская
DLA BASI
 
Juz cwierkasz nieco dalej
Krajobrazow morskich,
Gor zielonych Andrzejowskich,
Dzwonow cerkiewnych
I wiatrow dzis mocnych.
Slysze Cie, szczesliwa zawsze.
Wiem, ze jestes w ciaglym marszu.
Badz radoscia przepelniona,
Wspolnie z dziecmi badz spelniona.
Kochaj zycie na tym Swiecie!
Pan Bog kocha Cie, Twe dzieci!
               
13-06-2022
                ***
AP (wersja oryginalna)