Солдатам из Украины. На украинском языке

Валентина Ермоленко
СОЛДАТАМ З УКРАЇНИ

Схаменіться, хлопці, схаменіться!
Ви за кого душі кладете?
Олігархи правлять, подивіться!
А чи ви чекали саме те?

Що ви загубили на Донбасі,
Чи таких чекали ви прикрас?
Вас переробляють аж на м'ясо,
Інвалідів роблять, хлопці, з вас!

Вас, як псів цькують, щоб брат на брата
Йшли ви для розваги тих панів,
Що перетворили вас в солдатів,
Щоби ви палали у вогні!

Мами ваші - сльози проливають
Та у церквах ставлять свічечки;
Діточки ростуть - батьків не знають...
В чому завинили діточки?

Пан Зеленський вимагає зброю,
Їде до буржуїв на уклін:
Він бажає долі вам лихої,
Щоб ви не піднялися з колін!

За яку ви землю йшли до плахи -
Ту, що олігархи розгребуть?
Та невже у вас немає страху:
Нашу Україну продають!

Вашими ж руками розривають
На шматочки - на війну вас шлють;
За кордон з грошима утікають,
Вас же - як колосся в полі жнуть!

Схаменіться, хлопці, поміркуйте:
А чи варто класти вам життя?
У колодязь свій же ви не плюйте -
Потім вже не буде вороття!..

13. 07. 2022 г.