а ти мене лиш, осене гукни

Галина Би-Локур
Нехай будуть довгі-довгі дні,
щоб не спливало літо.
Нехай там осінь вдалині,
плете вінок з пшениці, жита.

Щоб пахло динею, кавуном,
щоб під вікном пахучі чорнобривці.
І день пливе тихесенько човном,
на заздрість веселому музиці.

 Щоб дні довгими були,
щоб не спливало літо.
А ти мене лиш, осене гукни,
і стань нащадкам заповітом.