Мае каты плывуць над гаем

Маша Митенкова
(рисунок тоже мой)

Мае каты плывуць над гаем,
Мае каты плывуць над лесам.
І нават ноч калі схавае
Мяне пад цёмнаю завесай

Сваёй, каты свой шлях працягнуць.
Яны працягнуць плыць далей.
Яны свабоды, волі прагнуць,
Любві, святла. Яны мацней

За вецер, подых навальніцы.
Яны плывуць за небасхіл,
Туды, дзе зоры. І маліцца
За нас усіх ім хопіць сіл.

Мае каты плывуць над полем,
Над лугам, над усёй краінай.
Калі затопча нешта злое
Мяне, яны сваёй сцяжынай

Над светам будуць плыць павольна
І будуць варушыць вусамі.
Калі ў цямніцы, у няволі
Я буду ці калі не стане

Мяне зусім, каты ўсё роўна
Працягнуць плыць сваёю хваляй.
Сур'ёзна, ціха, памяркоўна
Мае каты плывуць над гаем.