14 июля 2022 года. Винница. Украина

Мара Флоринская
(Лента новостей: 14 июля 2022 года российская армия нанесла ракетный удар по центру Винницы, среди погибших – трое детей. В общей сложности с 24 февраля 2022 года из-за войны погибли 353 ребенка).


Три янголи – поглядом в небо,
Де триста загиблих чека...
Без спомину здійснена треба
З лукавим гаслОм "невійна".
Що ж, нЕлюди, ви наробили?
Чим діти таким завинили,
Що ви їх жертОвним вогнем
Жертовним зробили ягнем?

Не дивляться донизу, лячно,
Бо там – полум'я ритуалу,
Не вміють ще, не навчились
Хреститися. Пізно... Не стало.
І вже відчинилася брама:
Не видно ні щастя, ні долі,
Там хтось ненажерливий здавна
Жадає невинної крові.

Все. Скінчено. Не наздогнати.
Безжалісно спинена мить.
Чекайте, Петро запитає
Про гріх той. І що б не кажіть,
Не буде усім вам прощення,
Ні спокою, ні забуття...
Що з того?.. Не повернути
Тих янголів до життя.

14.07.2022. Вінниця. Україна.