Бакчаларда гол устердем

Гульзима Хасан
Бакчаларда гол устердем,
Алсу, сарысын да ,кюк.
Эсэрлэрне кулга алдым,
Ягьни, хислэремне юк.

Пр-в:
Коеп, янып кэл калсам,
Кем голлэргэ су сибэр.
Ачу азып, кол булсам,
Килэчэккэ ни булыр.

Йорэгемненг уты янгын-
-Сурелмеш мескен офык.
Хатларынгны нык бэйлэдем,
Кызыл тасмадан ефэк.

Башка голлэр арасыннан,
Чэчэк аткан алмагач.
Чэчлэр чэчкэ бэйлэнмэгэн
Йорэк парлы булмагач

Уткэн юлдан эйлэнсэм:
Парлы чибэр-зат куркэм.
Козгелэргэ карасам:
Кыска гомер, наз курэм.

Пр-в:
Коеп-жанып кэл калсанг,
Кемнэр голгэ су сибэр.
Ачу чыгып кол булсанг
Табарлар башка чибэр.