Кривавi днi

Корнейчук Пётр Ефимович
***
Криваві дні...криваві ночі...
Сигнал тривоги душу рве!
Московський кат убити  хоче
в моїй країні все живе.
Довіра вчить нас забувати
погані вчинки і слова;
занадто щирості багато,
страшні від вибухів жнива.
Підступна заздрощів отрута
побудувала “руський мір”
Ніяк не можемо збагнути
як народився “руський звір”
Обидві мови, наче схожі,
архіви спільних перемог:
Воно завжди було вороже,
війною вдерлось...бачить Бог.
Ми переможемо!.. я знаю,
життя людське — страшна ціна,
за честь омріяного краю,
та Україна в нас одна!

19.07.22