Любовни диагнози

Ирен Тодорова
АРИТМИЯ

Сърцето ми,
спешно се нуждае
от пейсмейкър…

Нелечима е аритмията
без цветята, които ти
така и не ми подари.

... и думите,
които не изрече.

АПЕНДИКС

Дори  секунда още,
ако продължа да  пазя
подтиснатите мисли и чувства
дълбоко в мен,
ще получа перитонит.
Гневна съм! Да!
Че замърсяваш дните ми!
Въздухът ми!
Мечтите ми!
Край! Свърши се!
Изрязах те!

АСТИГМАТИЗЪМ

Оказа се,
Че  астигматизъмът ми не е вроден,
че  рефрактивната грешка 
се получавала от желанието ми
да повярвам на лъжите ти.

Върви си! Прогледнах!

БУЛИМИЯ
Храня се от думите ти,
погледа, целувките,
прегръдки… дори от обидите.
Поглъщам жадно и невъздържано
 всяко движение,
мисъл
и най- вече
празни обещания.
А после повръщам
и се мразя
За това, че не мога да си тръгна.

МОНОНУКЛЕОЗА – „болестта на целувката”

Знам защо бягаш.
 Боиш се да не те заразя с
Любовна  мононуклеоза.
Да не навляза в кръвта ти
и да се разпространя  из цялото тяло.
Имай милост към себе си.
Отърви се от робството на страха
към емоции и привързаност.
Не можеш да избягаш,
Вече съм те заразила.