Колись...

Маргарита Метелецкая
     Уже не лякають думки вечорові...
     І подив довкружний, нарешті, ущух...
     І мрії втопились мої гонорові
     У краплях стрімких та раптових дощу...

     Не сплю. Все чекаю, що Татко Небесний
     Згадає - і я ж Його рідне дитя?
     І знову Надія і Віра воскреснуть,
     І знов в безпорадність зійде каяття...

     Колись, може, рани душевні загою...
     Колись - Бог торкнеться і мого плеча? -
     А поки - стою перед світом нагою...
     І втомлено гасне зболіла свіча...