Зарано...

Маргарита Метелецкая
     Не забарись, мій Янголе, з'явись! -
     Бо вже в цім світі все мені знайоме:
     І хрест тяжкий, і путь тернова ввись,
     І щем гіркий, і мрій солодка втома...

     І приписи євангельські святі,
     Що обіцяють насолоду Рая,
     Дошкульне каяття на самоті,
     Коли пітьма у душу зазирає...
    
     І літо вже цвірінькає на біс,
     Бо я тепер і втішена, й змаліла,
     А дух тендітно, щедро в тілі зріс,
     Хоча коса іще не посивіла...
    
     Та Янгол відказав: "Кріпись у Вірі!
     Газдує липень - ще  зарано в вирій!"