Якщо слово

София Бижко
Якщо слово твоє, як сміття, яким цілишся мітко
Ти кидаєшся брудом в людей і чекаєш мети
Подивися уважно на руки свої, аж по лікоть
Не відмиється намертво вїдливий слід від руки

Можна зафарбувати, припудрити, змінювать ролі
І вдавати із себе не те, що вирує в душі
Домовлятись із всесвітом, тикати хабаря долі
В гороскопі змінити зірки, бо десь кращі чужі

Ті - вдаватимуть, ніби не бачать і не розуміють
Але висновки зроблять, життя повертає всім борг
Інші можуть повірити, інколи навіть жаліють
І дають знову шанс, ось, бери, хай розсудить нас Бог

Як по колу циклічна історія, схожі сюжети
Я про когось пишу, а у вас інший хтось в голові постає
Ми так прагнемо змінювать світ у масштабах планети
Коли можем почати із того, ким саме ми є.