Деревце

Евгений Николаевский
Деревце

В тени бетонного забора выросло деревце.
Солнца оно не видело: забор заслонял.
Тянулось-тянулось оно к солнцу тоненькими веточками.
И, наконец, переросло забор, увидело солнце.
Тут-то его и обрубили: не возвышайся!

A little tree

A little tree grew in the shadow of a concrete fence.
It could not see Sun: the fence obstructed.
Dragged and dragged it to Sun by its slim branches.
And at last, it escalated the fence and saw Sun.
The same moment, it was cut: don’t rise oversize!