Быцьцё

Никита Стати
Мінае час: хвіліна — на хвіліну;
Так бавіцца бязгуччам цішыня.
Навальвае хваліна на хваліну,
Перавяртаючы ўсячас маё імя.

Спарон быцьця, або інтрыга Злога?
Мне цяжка вызначыць, існуючы, матыў...
А мо жыцьцё — працяглай думкай Бога,
Які ня ведае, што ён мяне стварыў?