Укр. 1 ранкова роса

Радужное Тело
Пiд  дубом  зеленим  криниця  стояла.
Дiвчисько   водою  коня  напувала.
Страху  щоб  у полi  нiколи  не знав   .
Стежину  безпечну  завжди  вибирав.
Був здатним  зсердини  чути  думки,
Що носить дiвчина  у серцi  в душi.


Чув  завжди   наказ , що  душею  вiддам..
Вiд  смертi  години  мене  вiдвертав.
Та  звiдки  взялася  ця  доля  така?
Своiми  думками   впливать  на  коня?
Було то давно , у минулi  часи.
Нам  тиша  була  наймилiшой  вкруги.
Та  подругой лiпшей для  серця була.
Неначе  пiд  ранок  для  квiтки  роса.
Тепер    зголоднiли  -не маэ  води.
Тiй, ,що  пiд  дубом  ранiше    пили.
О  Боже , пошли нам  пiд ранок   росу!
Що  з  серця  поможе  дiстати  сльозу.
Та  вiрой  в майбутнє - прийняти  волну.
Що допоможе    складатись  вiршу.

5072022
СТРАХУ  -  чит. с   ударением  на  последний  слог.
ВОЛНА – по  укр . ХВИЛЯ  Но  если  написать  ХВИЛЯ  - то  этимология  этого  слова  не  сможет  помочь  читателю   проникнуть  в  смысл  этого  стиха (  рифмованного  текста ). По  этой причине  нет  полного  понимания  ЗАПОВИТА  Тараса  Шевченко. О  каком  КОНЕ  идет  речь? Чит ШЕВЧЕНКО   "  ШВАЧКА  ". Поэзия  Шевченко - это  пророчества  об  Украине .