Горад Пiнск

Ратислав Стромень
(Словы Яўсенi Вядкi, пераробка тэксту Нiны Крук (Будзько).

Горад Пiнск ты векавы!
У маiм сэрцы ты зaўсёды са мной!
Твае старажытныя сцены спазналi
Падступства i шмат зла!
Але ты здолеў выстаяць ад розных нягод,
Што абрынулiся на цябе!
Цябе ўвесь час хацелi захапiць,
Тваiх дзяцей загубiць i забiць ў табе!
Але ты магутны горад, заўсёды стаяў
I будзеш стаяць вечна, да сканчэння
Дзён сваiх! Не захопяць цябе нi ворагi,
Нi друзi! Горад Пiнск ты векавы!
Горад Пiнск, ты у сэрдцы маiм!
Будзь заўсёды са мной!
2019 god.